Domeček přeje všem hezký první zářijový den ve školním roce 2021/2022!

Prázdniny utekly jako voda, tábory nám naštěstí žádný vir nepřekazil – poctivě jsme testovali, žádali čestná prohlášení, dodržovali hygienické zásady a opatření a i díky tomu se za celé prázdniny neobjevil nikdo, kdo by byl nakažený. Všem tímto chceme poděkovat za spolupráci a součinnost, za pochopení, že to bylo nutné pro vaši i naši bezpečnost.

A co teď? Další školní rok před námi, jak to bude vypadat v roce 2021/2022? Co kroužky, testování, co bude třeba přinést, jaké to má vlastně všechno pravidla? To bohužel nezáleží tak úplně na nás. Zatím je vše v pořádku, na kroužky se přihlašujete pomocí našeho webu, není třeba žádných speciálních opatření. K testování se zatím vláda vyjádřila v tom smyslu, že na docházení do zájmových útvarů nebude třeba se testovat (je to stejné jako minulý rok, stačí třeba test ze školy). Je dost možné, že tyto informace nemusí být za pár dní aktuální, protože se všechno dost rychle mění. Ale doufáme, že se nebude opakovat situace z minulého roku a nebudeme za měsíc a půl zavírat Domeček.

Co ten minulý rok?

Minulý rok jsme se k tomu postavili tak, abychom co nejvíce vyšli vstříc všem. Chápeme, že zaplacené zápisné je určitý obnos peněz a neslouží k tomu, aby propadl. To se taky u žádného kroužku minulý rok nestalo – probíhala online výuka, tam kde to bylo možné. Vracelo se zápisné za půl roku, pokud jste měli zaplaceno zápisné na celý rok – věděli jsme, že minimální počet schůzek za rok nejsme schopni odučit. A pokud to epidemiologická situace dovolovala, kroužky běžely. U naprosté většiny jsme stihli odučit 13 schůzek, což je naše minimum za půl roku. V normálních letech (kterým bude určitě i ten nastávající) je schůzek za půl roku od 17 do 20.

Kromě vrácení zápisného, nahrazování schůzek a dalších věcí jsme se po celou dobu snažili i v těch nejtěžších dobách přinášet trochu radosti, pohybu a her alespoň přes počítačové obrazovky až k vám. Postav Domeček, hry v Botanice, Valmezokalypsa, živá vysílání a mnoho dalšího. O tom se ale můžete přesvědčit i ve videu, které jsme na tohle téma natočili.

A co ten další rok – 2012/2022?

Jak to máme vymyšlené? Upřímně, můžeme vymýšlet co chceme, můžeme se připravovat, můžeme mít několik variant – a taky že máme, ale všechno záleží na vládních opatřeních. V tuhle chvíli se všechny kroužky rozjíždí a s většinou začínáme už 6. 9. 2021, protože není na co čekat. Na informačních schůzkách se dozvíte, jak bude kroužek probíhat, jestli má i jiné varianty a jak se bude postupovat v případě nám všem známých problémů z minulého školního roku.

Samozřejmě ale všichni doufáme, že žádné problémy nebudou a vzdělání s volnočasovým vyžitím dostane od školství takovou váhu, jako si zaslouží. Nicméně se nebojte se nás ptát, volat, psát – jsme tu od toho. Společně s vámi se nám podařilo překonat ten rok minulý, takže zvládneme i tento. A tentokrát s prezenční výukou naplno. Moc děkujeme. 2021/2022 je náš!

SVČ Domeček